Selecteer een pagina

Rapport Rekenkamer te weinig kritisch over luchtkwaliteitsbeleid Eindhoven

Milieudefensie Eindhoven is al sinds haar oprichting in 2013 bezig met de luchtkwaliteit in Eindhoven . Er zijn acties gevoerd, petities georganiseerd en alternatieve plannen gepresenteerd. Dat heeft, langzaam maar zeker, geresulteerd in verbeteringen.
De Eindhovense Rekenkamer heeft op 06 april 2021 een rapport voor de gemeenteraad uitgebracht over het Eindhovense luchtkwaliteitsbeleid. Milieudefensiesecretaris Bernard Gerard is hiervoor geïnterviewd.
Het Eindhovense beleid gaat de goede kant op (dat kan ook moeilijk anders vanwege wet en eigenbelang), maar is te sloom. Over het algemeen loopt Eindhoven in de gewone zaken achter op andere gemeenten.
De gemeente vindt de luchtkwaliteit zelf een nijpend probleem, maar wil toch misschien uit het Schone Lucht Akkoord waar ze net en met vertraging in zitten, omdat ze vinden dat er te weinig inhoud in zit en te weinig geld uit Den Haag aanhangt. En dat komt weer mede omdat Eindhoven te veel op dure, shiny plannen vertrouwt terwijl, op de keper beschouwd, het gangbare werk de vooruitgang brengt. Die er wel is, maar te traag.
Het Rekenkamerrapport is te weinig kritisch en teveel cliché.

Voor een uitgebreid verhaal zie www.bjmgerard.nl/?p=15173