Selecteer een pagina

€265 en meer voor Shell klimaatzaak

In Den Haag was op 1 december de eerste van vier zittingen in de rechtszaak van o.a. Milieudefensie tegen Shell. Twee van onze vrijwilligers in Eindhoven hebben in weer en wind meegedaan aan een deel van de sponsorfietstocht van Groningen naar Den Haag. Zij fietsten samen met zo’n dertig anderen een slordige € 3000,- bij elkaar om bij te dragen aan de crowdfunding voor het bekostigen van de zaak.

In vervolg hierop is op 17 december een pubquiz georganiseerd. Het is een geslaagd online evenement geworden waarvan de opbrengst tot nu toe € 265 bedraagt. Net iets minder dan waarop ingezet is. We kunnen dit toevoegen aan het enorme bedrag wat de crowdfunding heeft opgeleverd.

Aan de voorbereidingen heeft het niet gelegen, en aan de deelnemers ook niet: de kleine twee uur online pubquizen zijn informatief geweest en geanimeerd verlopen.
Een afwisselend geheel van 45 groene, milieu- en klimaatgerelateerde vragen, heeft de 8 deelnemers flink laten nadenken en soms laten gokken wat het goede antwoord zou kunnen zijn. Tenslotte zou het toch bijzonder zijn als je het goede antwoord weet op bijvoorbeeld deze vraag: ‘Hoeveel keer per jaar wordt gemiddeld een kledingstuk gedragen?’ Op zijn tijd was het spannend omdat de koppositie per onderdeel vaak wisselde tussen twee deelnemers. De winnaar nam een mooie Shell-klimaatzaak-trui mee naar huis.

Allemaal heel erg bedankt!

Extra info: www.klimaatzaakshell.nl