Selecteer een pagina

Uitnodiging voor korte demonstratie bij Rabobank Fellenoord

De landelijke organisatie Milieudefensie heeft 29 grote, in Nederland opererende bedrijven aangeschreven met de eis dat deze een klimaatplan maken, waarin de uitstoot van CO2 in 2030 met 45% verminderd is t.o.v. 2019.

Een van deze 29 bedrijven is de RABO-bank.

Landelijke actie bij de RABO-bank

Naast de klimaateis wil Milieudefensie dat RABO meehelpt de stikstofcrisis op te lossen, niet investeert in bedrijven zonder klimaatplan, naar een portefeuille met 25% biologisch toewerkt en geen leningen meer verstrekt aan de intensieve veehouderij.

Als onderdeel van de strategie bezoekt Milieudefensie Algemene Aandeelhoudersvergaderingen (bij de RABO-bank heet dat certificaathouders) om in die vergadering kritische vragen te stellen. Daarnaast is er ook een buitenprogramma.

Deze actie wordt ook gesteund door Greenpeace en XR Landbouw.

De Algemene vergadering van certificaathouders vindt plaats op dinsdag 16 mei, van 18.30 – 20.30 uur, bij het hoofdkantoor van de RABO-bank, op het adres Croeselaan 18 in Utrecht. Meer hierover, en mogelijkheid tot aanmelding, op https://milieudefensie.nl/doe-mee/aandeelhouders .

Eindhovense actie bij de RABO-bank

Voorafgaand aan de landelijke vergadering van certificaathouders belegt Milieudefensie Eindhoven een korte demonstratie bij het kantoor van de RABO-bank in Eindhoven. Deze prikactie dient als zelfstandig signaal aan de RABO-bank en dient om bekendheid te geven aan de landelijke certificaathoudersvergadering op 16 mei.

Milieudefensie Eindhoven nodigt iedereen van harte uit om bij deze korte demonstratie aanwezig te zijn.

De korte Eindhovense demonstratie vindt plaats:

· Op donderdag 11 mei

· Van 16.30 – 17.00 uur

· Bij de hoofdingang van het kantoor aan de Fellenoord (aan de Noordkant, bij de brede trap over het verdiepte parkeerterrein)

Nadere inlichtingen bij Bernard Gerard, Milieudefensie Eindhoven, eindhoven@milieudefensie.nl , 06-81315549