Selecteer een pagina

Aankondiging Drinkbare Dommel – wandeling

Drinkable Rivers

Drinkable Rivers is een landelijke actiegroep, die zich bezighoudt met de kwaliteit van het oppervlaktewater. Ze organiseren daartoe activiteiten zoals wandelingen langs rivieren, civil science – projecten en gemeenschapsactiviteiten. Wie meer wil weten, kan terecht op https://drinkablerivers.org/ . Leider en oprichter van de actiegroep is Li An Phoa .

De Drinkbare Dommel

De jeugdafdeling van Drinkable Rivers, Youth for Drinkable Rivers, organiseert van 18 t/m 23 april een wandeling langs de Dommel, vanaf het begin bij het Belgische Peer tot aan de Maas voorbij Den Bosch. De etappe-indeling is al bekend en hieronder weergegeven. Men onderzoekt momenteel of er activiteiten samen met het Waterschap mogelijk zijn. Het specifieke project De Dommel is te vinden op https://drinkablerivers.org/what-we-do/river-walks/drinkbare-dommel/ .

De organisatie heeft een Manifest gemaakt ‘De Dommel drinkbaar over 30 jaar’ dat op genoemde projectwebsite getekend en gedownload kan worden.

Nog niet alle informatie is precies bekend. Daarom is dit een vooraankondiging. Namens Milieudefensie Eindhoven nodigen we je uit om deze data alvast in je agenda te noteren. De volgende informatie is al beschikbaar:

  • Elke etappe begint om 9 uur ‘s ochtends.
  • Het eindpunt is hetzelfde als het startpunt; je kunt uitgaan van de hoofdingang van het desbetreffende punt.
  • Eindpunt van de hele route op de oever van de Maas, waar de Dommel in de Maas stroomt.
  • Er is vooralsnog geen bezemwagen.
  • De groep wandelaars is te herkennen aan het enthousiasme :). De verzamellocatie en het tijdstip zorgen ook voor herkenning.
  • Er is geen catering, lunchpakketten neemt men zelf mee. Als er onderweg als horeca is, kan daar een stop gemaakt worden dit hangt echter af van de etappe.

Als er meer precieze gegevens op tijd bekend zijn, sturen we de definitieve aankondiging rond. In elk geval zullen de laatste gegevens verschijnen op

  • https://eindhoven.milieudefensie.nl/ (onder Agenda)
  • www.bjmgerard.nl

Er zijn overigens meer rivierprojecten. In juni 2021 is de wandeling langs de IJssel gelopen, in september-oktober 2023 is er een wandeling langs de Thames. Mogelijk iets voor een korte wandelvakantie?

Namens Milieudefensie Eindhoven,

Elleke Doeve, Dorry Elshout, Bernard Gerard. Contact op bjmgerard@gmail.com, 06-81315549 of 040-2454879 (contact het liefste per email)